Deși legea permite să fii în fruntea universităților doar pentru două mandate “întregi”, șefii acestora folosesc un subterfugiu: se suspendă pentru o lună, astfel încât mandatul să nu fie “întreg”. Pentru suspendare folosesc călătoriile de studiu, în țări exotice, multe fără performanțe academice, scrie libertatea.ro

5 rectori s-au suspendat o lună din funcție, ca să plece în delegații MAE în destinaţii exotice ca Maldive, Burundi sau Capul Verde.  Alți doi s-au suspendat, tot pentru o lună, ca să predea în China sau să facă activitate de consilier în Bosnia Herțegovina.

Toți șapte încearcă să fenteze Legea Educației, care spune că o persoană poate candida doar pentru “două mandate succesive, complete”, deci de câte 4 ani.

Asta ar însemna, în total, 12 ani la conducerea universităților. Mai mult decât stau rectorii la universități precum Harvard, Sorbona sau College of London.

Printre cei 7 se numără și Leonard Azamfirei, rectorul Universității din Târgu Mureș…

Azamfirei s-a suspendat din funcția de rector între 27 aprilie 2018 și 2 iunie 2018, adică într-o perioadă diferită față de cea în care s-a desfășurat delegația din Maldive. Contactat de Libertatea, Azamfirei a declarat că nu știe dacă va candida pentru al treilea mandat de rector. Universitarul a explicat că s-a suspendat pentru a putea merge într-un turneu internațional, organizat de Ministerul de Externe.

Azamfirei este controversat la UMF Târgu Mureş, deoarece a refuzat constant înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară şi totuşi a anunţat recent derularea unui program în limba engleză, gest considerat sfidător de linia maghiară a universităţii.

Foto – Delegația din Maldive: 1. Marilen Pintea, 2. Sorin Cîmpeanu, 3. Leonard Azamfirei 4. Ioan Vasile Abrudan…

Citeşte întreaga ştire: Șapte rectori și-au câștigat dreptul la al treilea mandat, interzis prin lege, folosind călătorii în Maldive, Thailanda, Bosnia și Burundi!