Din nou în atentie o “afacere de stat” marca primăriei Tirgu Mures, cinematograful Arta, inglobata în celebrul lor SRL care cheltuie si pierde sume imense din bugetul orașului. Asa cum era de așteptat, pe lângă sumele pierdute își mai si bat joc de mureseni. De ce? Simplu! Daca esti la stat, nu te intereseaza profitul… timpul trece, leafa vine oricum.

Iata ce ne povestește o familie…

Buna, sunt din Tg Mures si doresc sa va povestesc o intamplare traita aseara la Cinema Arta.

Impreuna cu sotia si cumnatul ne-am dus la Cinema Arta Tg Mures pentru a viziona filmul romanesc “Monstri” de la ora 20.00.
Am fost aproximativ 10 persoane in sala, in momentul cand a inceput filmul s-a auzit un clic, a aparut un mouse de calculator iar proiectia s-a inversat de pe orizontala pe verticala.

O persoana aflata in sala s-a ridicat si a iesit din sala “Flora” unde rula filmul si s-a dus sa solicite personalului aflat in serviciu sa remedieze situatia ivita. La cateva minute a intrat o doamna in sala susmentionata, a facut cateva poze la ecranul inversat si cu asta s-a terminat toata interventia profesionistilor.

Ne-am resemnat si am continuat sa vizionam filmul cu secvente ciudate precum atunci cand doua persoane erau filmate din apropiere le vedeam pe jumatate sau alte situatii ciudate.

Punctul culminant a fost in jurul orei 21.40 cand mai erau aproximativ 15-20 din film, s-a auzit un zgomot ciudat dupa care filmul s-a oprit !!! A urmat o “misiune de cautare” foarte interesanta a celor 10 persoane aflate in sala Flora. Timp de 15 minute nu am gasit nici un angajat tot cinemaul, toate usile fiind larg deschise pe care scria intrarea interzisa, luminile stinse, in conditiile in care in sala mare rula un film de la ora 20.30 !!!

Dupa o perioada buna de cautare am dat peste o persoana care s-a recomandat ca fiind paznicul de la cinema, acesta l-a chemat pe un domn care la intrare ne-a verificat biletele si din cate am inteles el “pune” filmele dar meseria lui nu este cea de proiectionist.

A urmat o discutie putin aprinsa, noi cei ramasi fara finalul filmului solicitand lamuriri, doream sa vedem finalul filmului, i-am explicat ca filmul a fost proiectat invers ! Acesta ne-a raspuns ca asa a venit filmul de la Bucuresti, fara final si proiectat pe vertical si ca vineri seara a fost aceeasi problema dar nu s-a luat nici o masura pt a se remedia.

Am insistat si nu ne-am lasat trimisi acasa usor, astfel incat dupa o discutie telefonica (paznicul si-a facut curaj sa il deranjeze pe director pt ca celalalt angajat nici vba sa puna mana pe telefon)avuta cu domnul Mircea Moldovan, cel care conduce fraiele acestui cinema, angajatul Cinema Arta aflat in fata noastra ne-a spus in felul urmator : “ haideti ca merg sa verific daca nu avem un alt dividi”. Dupa aprox 5 minute dansul s-a intors si ne-a poftit bucuros inapoi in sala Flora pentru a viziona finalul fimului spunandu-ne ca “am gasit dividiul bun” :))

Ne-am intors in sala, a pornit filmul si stupoare, filmul era proiectat in format bun, cel orizontal :)) dar, zici ca puneai lemne ude pe soba, pocnea, suna zici ca urma sa explodeze tot in orice moment !!

S-a terminat filmul cu chiu cu vai si uite asa cancerul primariei a mai distrus un loc frumos al orasului …

MS / Zoltan S.