O femeie din Mureş împuşcată în cap, într-o acţiune a poliţiei, face acuzaţii grave. Victima a rămas cu sechele pe viaţă şi acuză că ancheta bate pasul pe loc. În plus, cea mai importantă probă – expertiza balistică – este făcută tot de Poliţie. Agentul care ar fi tras fără avertisment după un fugar, într-o zonă populată, s-a pensionat după incidentul care a distrus viaţa unui om nevinovat.

Numai când am venit de la spital acasă mi-au povestit ca am fost împuşcată de un poliţai – Hajnalk Lovas, victimă

Au trecut şapte luni de când femeia a fost împuşcată de un poliţist care urmărea un şofer fugar, pe o stradă din comuna Aluniş, Mureş. Un glonţ a ricoşat din asfalt în capul femeii. Victima ieşise în stradă, să vadă ce se întâmplă. Avocatul ei spune că agentul a încălcat procedurile când a tras fără somaţie, într-o zonă populată.

Dacă el nu oprea la somație, trebuia să tragă în plan vertical și apoi asupra mașinii, ori domnul Olari, așa cum se vede și în înregistrări, imediat și-a scos armă și a tras asupra mașinii – Andrea Kovács, avocatul victimei.

După incident, femeia de 59 de ani a fost transportată în comă, cu elicopterul, la Cluj-Napoca. A suportat o operaţie dificilă şi a primit încadrarea în handicap grav. Nu poate face nimic fără ajutor, are nevoie de recuperare şi de psiholog.

Sursa: observator.tv