Una din cauzele evenimentului Pedalează- Tekerj Powered by Accenture se referă la monitorizarea calității aerului, un proiect colaborativ între asociațiile Fundația Comunitară Mureș – Marosszéki Közösségi Alapítvány – AMPER- Pando Association.

Proiectul se adreseaza ingrijorarii pe care o au cetatenii din Tirgu Mures fata de poluarea industriala din oras. Sustine si tu proiectul, aici.

Prin acest proiect dorim să construim 20 de detectoare mobile pentru a măsura în timp real calitatea aerului și nivelul de zgomot din oraș. Prin accesarea datelor în timp real putem să vedem care factori contribuie mai mult la poluare: traficul sau industria? De asemenea, datele pot fi folosite de către persoane sensibile, astmatice, sau îngrijorate, pentru a alege timpul optim pentru a face activități în oraș. Datele noastre vor putea fi colectate și în timpul nopții sau în afara orelor de program, spre deosebire de datele colectate de Garda de Mediu, care sunt colectate doar la anumite momente de timp, de obicei între 9 si 16.

Vrem să măsuram cantitatea de particule fine și noxe din aerul orașului.

Beneficiarii proiectului: Comunitatea din Târgu Mureș.

Sursa: pedaleaza.muresonbike.ro /  Foto: colaj fb