Acuzaţii grave la nivelul luptătorilor de elită din SAS Mureș…

Lucrătorii SAS au sesizat Ministerul Afacerilor Interne, Direcţia Generală Anticorupţie, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie cu o serie de nemulţumiri din interiorul serviciului.

Neregulile la nivelul Serviciului pentru Acțiuni Speiale din județul Mureș ar fi început în urmă cu 3 ani, când a venit la conducere actualul șef. De atunci, spun angajații, problemele s-au ținut lanț.

Angajat SAS: “Am primit o dispozite prin care trebuie să verificăm perimetrul inspectoratului pe timp de zi. Considerăm că este aberant”.

Angajat SAS: “Chiar de curând s-a întâmplat să ni se ceară sprijinul, dar li s-a zis că nu există nici un luptător SAS la servici din cauza programului cu care funcționăm de la 1 ianuarie”

Angajat SAS: “Noi nefiind doar 3, 2 ,1 sau de multe ori niciunul, ne vedem în imposibilitate de a acționa”.

Angajații spun că au încercat să discute de nenumărate ori cu conducerea inspectoratului județean, însă nu au fost ascultați niciciodată. Acesta a fost și motivul pentru care au trimis sesizări la Ministerul Afacerilor Interne și la DNA.

Angajat SAS: “Discuții care nu au fost luate în seamă, s-au făcut rapoarte. Am fost chiar amenințați cu datul afară din serviciu, cu detașare sau mutarea pe alte posturi. Lucruri s-au și întâmplat în care doi colegi au fost chiar delegați pe o perioada de șase luni”.

Inspectoratul susține însă că nu au exisat vulnerabilități la nivel de județ.

Ramona Varodi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș: “De fiecare dată când conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Mureș a fost sesizată de către polițiști cu privire la orice nemulțumire s-au dispus verificări, la finalul cărora au fost luate măsurile legale.”

Petiția a fost semnată de 20 de angajați al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, mai exact toți luptătorii de elită.

Sursa: protv.ro /  Foto: captura video