Asociatia AMPER si Judecătorul Cristi Danileț ne invită la o lecție demonstrativă de educație juridică pentru tineri.

Atelier practic de educație juridică: de la ce vârstă riști un dosar penal, cum poți preveni comiterea de infracțiuni, ce faci dacă ești prins fără bilet în autobuz, poți filma o bătaie la școala, ce faci când ești șantajat cu poze intime, cum poate fi ascultat legal telefonul tău, ce fel de droguri nu se pot consuma în România, cum te comporți într-o sală de judecată?

Cristi Danileț va exemplifica subiectele abordate cu cauze pe care le-a soluționat ca judecător.

Vei afla ce trebuie să faci pentru a studia Educație juridică la școală și ce pericole poți evita dacă cunoști și înțelegi legile.

Evenimentul va fi unul interactiv și vei primi răspunsuri concrete la întrebările tale.

Lecția este gratuită și este recomandată în special elevilor de liceu, dar este o oportunitate, unică în Târgu Mureș, pentru orice tânăr care dorește să deprindă cunoștințe minime pentru a descâlci hățișul legislativ.

În România, există 9600 de legi, aflate în vigoare, însă educația juridică lipsea cu desăvârșire.

În prezent, datorită asociației „Voci pentru Democrație și Justiție”, profesorii au la dispoziție manuale gratuite și pot propune ca materie opțională Educația juridică. Mai multe informații puteți afla și de pe site-ul: https://vedemjust.ro/.

Lecția de educație juridică va avea loc la Uzina Foto, în 22 septembrie, de la ora 12.00, și este organizată de Asociația Amper.

Pentru a participa vă rugăm să vă înscrieți, completând formularul: https://www.amper.org.ro/educatie-juridica-cu-cristi-danil…/

————————————————————–
Parteneri: REEA, BBimage.ro și ART & The City – Targu-Mures