Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş, cu sprijinul Oficiului Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă şi sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monedă falsă şi înşelăciune.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu-Mureş, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monedă falsă şi înşelăciune.

În fapt, în perioada mai – septembrie 2019, două persoane de pe raza judeţului Cluj ar fi falsificat bancnote din cupiură a 50, respectiv 100 de euro, pe care, ulterior le-ar fi pus în circulaţie pe raza mai multor judeţe.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate o unitate de calcul, imprimante, medii de stocare, mai multe bancnote contrafăcute de 50 şi 100 de euro, precum şi alte înscrisuri despre care există suspiciunea de a fi contrafăcute.

Faţă de cele două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor, la data de 13 septembrie a.c. poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu-Mureş au luat măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar la data de 14.09.2019 faţă de una dintre persoane instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de cea de-a doua s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, al poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva