In cursul lunii aprilie anul curent, am fost destituit de către domnul primar, pentru că am refuzat să execut dispoziții pe care le-am considerat ilegale, acestea fiind date de către directorul poliției locale, domnul Raul Dacian Matiș.

Bineînțeles, am sesizat organele de cercetare penală, dar se pare că asta nu i-a impresionat cu absolut nimic pe cei din conducerea poliției locale, astfel încât, în această dimineață, agenții birului rutier din cadrul acestei instituții, dirijau circulația în două dintre intersecțiile din oraș.

Și nu în oricare, ci la intersecția ,,Papiu”, acolo pe unde coboară domnul primar și pe podul Mureș, pe unde vine domnul Maior.

Ori, în cuprinsul legii Nr. 155/2010, art. 7, lit. ,,f”, la atribuțiile poliției locale în domeniul circulației pe drumurile publice, e stipulat clar faptul că ,,acordă sprijin unităţilor/structurilor teritoriale ale Poliţiei Române în luarea măsurilor pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului”.
Adică, domnule director, ca să înțelegeți și dumneavoastră, polițiștii locali acordă DOAR sprijin poliției rutiere în dirijarea traficului, nu o fac de capul lor, ca să nu stea prea mult edilul sau consilierul său prin intersecții.

Voi sesiza și aștept ca organele de cercetare penală sa se pronunțe, dacă acesta este sau nu, un abuz.

P.S. echipajele prezente în cele două intersecții, erau supraveghere îndeaproape, chiar de către domnul Matiș și de domnul Damaschin.

Domnule Damaschin, cu tot respectul, dar chiar atât de rău ați ajuns? Din șef al Poliției Municipiului, să va scoată domnul primar în intersecții?

Sursa: Florin Florea fb / Foto: captura video