Din pacate, in 2019, situatia in multe scoli muresene este dezastruoasa…

La Tirgu Mures, municipiu resedinta de judet, autoritatile nu au fost in stare sa rezolve problema cladirilor INCHIRIATE, aflate in stare de degradare. Dar au avut astazi tupeul si obraznicia sa cuvanteze la deschiderea anului scolar, chiar la una dintre scolile inchiriate, la Colegiul National Unirea. De construit macar un singur campus scolar modern, nici nu are rost sa mai aducem vorba, probabil nu au avut timp in 20 de ani, fiind mai mereu ocupati cu mici, bere si concerte “gratuite”.

In urma unui asemenea exemplu, nu ne mai mira situatia din comuna Bogata, de langa Ludus, unde conditiile sunt de-a dreptul inumane. Parintii sunt revoltati. Imaginile video si cuvintele unui parinte sunt mai mult decat elocvente. Atentie, imaginile din material nu sunt unice in Mures, cu siguranta mai exista multa bataie de joc si la altele.

“Buna ziua! Va trimit acest video cu rugamintea sa il mediatizati, poate se vor sesiza cei care ar trebui sa faca ceva pentru comuna asta. Cetateni nu au nici o sansa, chiar daca fac proteste. E inuman ce se intampla acolo, copiii de 3 si 4 ani sunt obligati sa isi faca nevoile in asemenea conditii si nici macar nu sunt insotiti! Trebuie sa se descurce singuri in conditiile astea inumane,” ne transmite parintele disperat.

Acestea sunt conditiile de la Bogata…

Acestea sunt cuvantarile neputinciosilor, la Tirgu Mures…

La acelasi CN Unirea, la doi pasi de cuvantari…

MS / Foto: colaj captura video