Dacă și tu vrei schimbare în bine, implică-te, donează si dă mai departe. Campania, aici.

Mureseanul Lajos Kristof, abandonat de mic în orfelinat, in municipiul Reghin, este omul care a reușit să rupă barierele vieții de orfelinat după ce și-a trăit o parte din viață acolo! Știm cât este de ambițios să crezi că poți face asta, dar el știe mai bine ca mulți alții, că lumea poate fi schimbată cu iubire doar de copiii din ziua de azi.

Lajos nu are propria casă, nici bogăţii, dar îşi doreşte un centru dedicat mentoratului în educaţie, care să găzduiască programele destinate în mod special copiilor aflaţi în risc social major.

Lajos Kristof se află printre cei mai buni educatori bărbați din lume. Recent, a acordat un interviu pentru site-ul 30seconds.com despre educația timpurie. Site-ul găzduiește interviuri cu cei mai buni educatori bărbați din lume. Supranumit antrenorul de genii, discipolul maestrului profesor Florian Colceag, tânărul se luptă pentru ca programele de mentorat să devină o necesitate în educație, care să completeze nevoile unui copil într-o școală, grădiniță sau centrul de plasament.

Anul trecut a înființat în București, primul program unic de excelenţă: MENTOR ÎN ROMÂNIA, activitate non-profit ce ajută copiii să-și descopere talentele și abilitățile. Peste 50 de copii (5-12 ani) beneficiază de mentorat individualizat și de grup. Nevoile programului pe mai departe sunt:

Să găsească o casă:

· în care să deruleze activităţile de mentorat în domenii ca ştiinţe, artă, literatură, în care micuţii să înveţe liber, să-şi pregătească temele, să aibă posibilitatea de a-şi pregăti lecţiile într-un mediu prietenos

· în care să încurajeze învăţarea liberă, să dezvolte proiecte şi programe de antreprenoriat social şi cultural

· centru care să ajute micuţii să-şi descopere stilul de învăţare, să găsească un sistem de învăţare adaptat la nevoile lor intelectuale şi ritmul lor de învăţare prin tutoring şi mentoring

· centru care să ofere posibilitatea voluntarilor să se specializeze în mentorat şi să îşi dedice timp pentru a îndruma copiii cu dificultăţi sociale şi financiare

· în care copiii vor avea ocazia să se concentreze pe dezvoltarea şi antrenarea pasiunilor, printr-o programă specializată în gifted education

· centru care va fi dedicat nu doar copiilor, ci şi tinerilor care vor să se pregătească pentru mediul academic avansat: licee de profil, universităţi.

– Sa gaseasca oamenii care pot contribui cu expertiza lor la diverse alte nevoi ale programului. Una dintre nevoi ar fi mediatizarea si pe canale tv, altele decat cele la care a aparut pana acum.

Scrie-mi acum sau scrie-i lui Lajos si intreaba cum te poti implica.