Poliţia Municipiului Topliţa a fost sesizată despre faptul că, într-o pădure din zona Plai spre muntele Bătrâna, se află un autovehicul de teren cu o teleagă după el, iar conducătorul auto sustrage lemne, motiv pentru care pădurarii au solicitat sprijinul Poliţiei.

La faţa locului a fost depistat un bărbat, care a fost somat să înceteze orice activitate, însă acesta a plecat cu autoturismul și nu a oprit la semnalele polițistului, făcând chiar o manevră cu autoturismul spre lucrătorii M.A.I., aceștia reuşind să se eschiveze din calea lui.

În acel moment un poliţist, angrenat în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, a scos arma din dotare şi a tras mai întâi un foc de avertisment în plan vertical, iar mai apoi încă 5 cartușe spre vehiculul în cauză, care şi-a continuat deplasarea cu tot cu teleaga încărcată cu material lemnos.

S-a procedat la urmărirea bărbatului, acesta fiind identificat în persoana unui topliţean de 26 de ani, care urmează să fie prezentat Instanţei, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, în vederea luării unei măsuri preventive, reţinut de poliţişti pe 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

IPJ / Foto: colaj arhiva