Morgan Stanley intră pe piață prin achiziția clădirii de birouri America House din Piața Victoriei, București, și a centrului comercial Promenada Mall din Târgu Mureș, într-o tranzacție estimată de Profit.ro la 150 de milioane de euro.

Cele două clădiri au fost scoase la vânzare încă de la finalul anului 2016, iar procesul de due diligence a fost unul anevoios. AEW Europe a plătit pe cele două active peste 210 milioane euro în urmă cu mai bine de zece ani. La sfârșitul lunii septembrie din 2015, portofoliul local al AEW era evaluat la 136 milioane euro.

În 2008, la câteva luni distanță de achiziția America House, AEW Europe a cumpărat cu 90 milioane euro Promenada Mall din Târgu Mureș de la BelRom. Parcul de retail a ocupat locul 25 într-un top realizat de Profit.ro pe baza cifrelor de afaceri raporate de cele 65 de centre comerciale moderne din România în 2018. Proiectul din Târgu Mureș a înregistrat afaceri de 7,1 milioane euro. Mallul are o suprafață închiriabilă de 44.000 metri pătrați. Principalii chiriași sunt Auchan, Leroy Merlin, Cinema City, H&M, Hervis, Takko, Deichmann, Adidas și CCC.

Sursa: profit.ro