Ministrul Sănătăţii ne dă dreptate…

Sorina Pintea, a declarat astazi faptul că 80% dintre manageri “nu au ce căuta” în sistemul de sănătate şi a adăugat că va fi grăbit procesul privind “implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri”.

Va reamintim de materialul publicat astăzi în care arătam situația dezastruoasa in care se afla SCJ Mures, in mare parte din cauza managerului. Detalii, aici: Spitalul Judetean Mures este in COLAPS! Pacientii sunt disperati!

“Modul de organizare a activităţii medicale este apanajul managementului. Şi, aşa cum am spus în nenumărate rânduri, 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. Dăm vina pe sistem, dar sistemul suntem noi. Prea ne-am obişnuit că merge şi aşa.”, a declarat ministrul.

Ministrul a adăugat că va fi accelerat procesul privind implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri de unităţi medicale.

“Vom grăbi puţin implementarea modificării indicatorilor de performanţă pentru manageri şi vom schimba ceva din atribuţiile Consiliilor de Administraţie, pentru că în acest moment, din punctul meu de vedere, nu funcţionează”, a mai spus Pintea.

Sursa: money.ro / Foto: colaj arhiva