Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus, in urma cu putin timp, că managerul Spitalului Săpoca și-a dat demisia după ce încă o persoană care a fost rănită a decedat în cursul nopții. Despre o eventuală necesară demisie a ei nu a spus nimic, din pacate.

Ultima victimă este o femeie de 88 de ani care fusese internată în urma unui AVC și a problemelor cardiace. Aceasta a făcut un stop cardio-respirator în cursul nopții de duminică spre luni. Ea fusese internată la Spitalul Floreasca din București.

“Din păcate vorbim despre 5 decese, pentru că unul dintre pacienții aflați la spitalul Floreasca, pacient de 88 de ani, un pacient cu multiple comorbidități a decedat în cursul nopții trecute”, a declarat Pintea.

Duminică noaptea, patru persoane au murit și nouă au fost rănite, la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca, după ce un pacient internat cu sevraj etilic le-a lovit cu un stativ de perfuzie. Victimele agresorului sunt persoane care erau sedate sau imobilizate la pat. În urma tragediei, ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la unitatea spitalicească și s-a dus personal să coordoneze ancheta internă. Cei nouă pacienţi răniţi au fost transferaţi la spitale din Capitală.

Sursa: hot news.ro