❗️Parcul National Calimani respectiv muntii Gurghiu sunt obiective turistice vizitate de mii de turisti pe an fara evenimente, dar la munte un moment de neatentie poate transforma o excursie frumoasa intr-una de cosmar.

👉Atragem din nou atentia asupra importantei accesarii in mod responsabil a traseelor turistice montane, necesitatea informarii asupra traseului ales, utilizarea echipamentului corespunzator in special in ceea ce priveste incaltarile, folosirea exclusiva a traseelor marcate fara a forta limitele pentru realizarea unor fotografii mai reusite.

👉Va rugam abordati cu atentie zonele expuse si sa respectati cele specificate pe panourile de avertizare in anumite sectoare ale traseelor turistice montane pentru a evita unele accidente cu urmari tragice.

❗️A Kelemen-havasok valamint a Görgényi-havasok Maros megye azon turisztikai látványosságai közé tartoznak ahova évente több ezer túrista látogat úgy, hogy semmilyen baleset vagy kellemetlen élmény nem történik velük, azomban a hegyen egy rosz döntés végzetes lehet és egy kellemes kirándulás másodpercek alatt válhat rémálommá.

Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy mielőtt útnak indulnak szerezzék be a megfelelő informácíókat a kiválasztott útvonalról, mindíg maradjanak a kijelölt túrista ösvényeken, használjanak megfelelő felszerelést és egy jó fénykép erejéjig ne kockáztassanak kiállni veszélyes kitett helyekre.

👉Arra kérjük önöket, hogy a meredek, szakadékos helyeken figyeljenek oda és vegyék számításba a figyelmeztető táblákat azért, hogy elkerüljék a baleseteket amelyek sokszor akár végzetesek is lehetnek.

Sursa: Salvamont Salvaspeo Mures