Poliţiştii din Alba au făcut 5 percheziţii pentru recuperarea prejudiciului produs prin fapte de înşelăciune de către 3 persoane din judeţul Mureş. Aceştia au achiziţionat mai multe utilaje agricole de la o asociaţie din judeţul Alba şi au simulat efectuarea plăţii. La percheziţii au fost găsite şi ţigări de contrabandă, o armă deţinută ilegal şi însemnate sume de bani.

La data de 12 august 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud au efectuat ieri, 12 august 2019, 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş (una în municipiul Târgu Mureş şi 4 în localităţi rurale din apropierea municipiului), la domiciliile şi locaţiile aparţinând unor persoane bănuite de înşelăciune, tăinuire şi complicitate la înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că, la data de 24 iunie 2019, una dintre persoanele vizate de anchetă, un bărbat de 24 de ani, din judeţul Mureş, folosindu-se de calitatea mincinoasă de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi negociat cumpărarea unor utilaje agricole, în valoare de 65.174 lei, cu reprezentantul unei asociaţii agricole din judeţul Alba.

Cu toate că societatea comercială pe care a pretins că o reprezintă era în insolvenţă, bărbatul i-ar fi prezentat vânzătorului un ordin de plată on-line, determinându-l să-i predea utilajele agricole (un tractor, un plug şi un disc). Totodată, poliţiştii au stabilit că, în activitatea sa infracţională, bărbatul ar fi fost sprijinit de alţi doi bărbaţi din judeţul Mureş.

Cu ocazia cercetărilor efectuate anterior momentului percheziţiilor, poliţiştii au reuşit să identifice şi să indisponibilizeze tractorul şi plugul, iar în cadrul percheziţiilor efectuate ieri a fost identificat şi recuperat discul agricol.

De asemenea, de la două dintre locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat 3.200 de ţigarete provenite din contrabandă şi o armă cu aer comprimat, deţinută în mod ilegal.

Au fost indisponibilizată, în vederea continuării cercetărilor, suma de 3.830 euro, 10 lire sterline, 10 leva bulgăreşti şi 2.200 de lei.

Faţă de bărbatul, în vârstă de 24 de ani, care a reuşit să-l inducă în eroare pe vânzătorul utilajelor agricole, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 august, să-l prezinte în faţa magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

La percheziţii au participat şi poliţiştii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

IPJ Alba / Foto: colaj arhiva