Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a declarat, sâmbătă, la punctul de comunicare din Piaţa Victoriei, că misiunea instituţiei pe care o reprezintă la protestul din 10 august va fi centrată în primul rând pe dialog, menţionând că vor fi dispozitive care vor asigura o comunicare atât cu organizatorii, cât şi cu participanţii la manifestaţii.

Georgian Enache a declarat că Jandarmeria vrea să elimine suspiciunea că dispozitivele de ordine publică ar avea menirea să intimideze în vreun fel participanţii la manifestări şi a precizat că acestea vor fi dimensionate gradual, în funcţie de numărul participanţilor.

“Astăzi vor avea loc două adunări publice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, în sensul declarării şi avizării acestora. Drept urmare, dispozitivele de jandarmi vor fi adaptate pentru asigurarea condiţiilor optime şi normale de desfăşurare a acestor adunări publice. Veţi vedea şi dumneavoastră şi vom rămâne alături de dumneavoastră aici pentru a vedea aceste dispozitive prin care excludem din start, vrem să eliminăm orice fel de suspiciune că ar avea menirea să intimideze sau să sperie în vreun fel. Sunt dispozitive minime, care vor fi dimensionate gradual, în funcţie de numărul celor care vor participa la această adunare publică pentru a le putea asigura toate condiţiile de desfăşurare”, a afirmat Georgian Enache.

Foto: arhiva