Avem telefoane din ce în ce mai inteligente, însă puţini ştiu că ele ne pot salva vieţile. Din câteva setări simple, orice mobil poate deveni un adevărat buton de panică, în caz de urgenţă. De la localizare, până la fotografii şi înregistrări audio, telefonul le poate trimite rudelor şi prietenilor toate datele ca să ne găsească.

11 secunde. De atât are nevoie un telefon mobil pentru a trimite apropiaților o alertă care să îi anunțe că suntem în pericol. Configurarea opțiunii este cât se poate de simplă.

Tot ce trebuie să facem pentru a activa aceste mesaje de urgență este să intrăm în setările telefonului și să căutăm cuvântul SOS. De aici, nu ne mai rămâne decât să selectăm câteva contacte de încredere care să primească aceste mesaje în caz de nevoie.

Apoi, într-o situație de urgență, trebuie să apăsăm de câteva ori, în succesiune rapidă, butonul de blocare. Imediat, telefonul transmite către apropiaţi sunetul ambiental, datele de localizare prin GPS şi fotografii surprinse în timp real.

Sursa: observator.tv/ Foto: colaj arhiva