Pompierii voluntari din Miercurea Nirajului au fost anunțați că un număr mare de pești morti au apărut într-un lac privat din localitate. Potrivit comandantului István Kacsó, aproximativ patru sute de exemplare au fost adunate în bărci, ceea ce reprezintă aproape două tone. Peștele a fost pus într-un recipient pentru a fi incinerat. S-a încercat astfel evitarea pericolul de infecție, scrie nepujsag.ro

Conform primelor informatii, din cauza căldurii mari și a stocului de pești suprapopulat, apa era deficitară în oxigen, ceea ce a dus la moartea pestilor.

Lacul este proprietatea privată a unei persoane din Târgu Mureș, al carui copil s-a înecat în acest lac în urmă cu zece ani, iar de la tragedie, proprietarul nu s-a mai ocupat de el.

Municipalitatea s-a oferit în mod repetat să cumpere lacul, dar proprietarul nu a fost de acord. Reprezentantul proprietarului a declarat că pescuitul este interzis în lac, dar în curând va face lucrări de întreținere și ar putea exista în viitor o anumită perioada deschisa pescuitului pentru a preveni distrugerea similară.

Sursa: nepujsag.ro