Thomas Weinraub, pacient al Institutului de Boli de Inima si Cardiovasculare Targu Mures, a transmis astazi o petitie la Ministerul Sanatatii. A incercat si pe siteul institutiei, dar, asa cu era de asteptat, sectiunea petitie nu functioneaza. Redam integral petitia transmisa.

“Petitie – Pile / Relatii / Cunostnte – PCR-isti peste tot!

Subsemnatul, Thomas Weinraub, cetatean platitor de CAS mult peste media nationala, precum si angajator as dori sa semnalez prin experienta personala un managment esuat si din pacate fara urmari desi inteleg ca semnalele exista de peste 20 de ani in acest sens:

– ieri, in data de 6 August, am fost programat pentru o interventie de vasoconstrictie la Institutul de Boli de Inima si Cardiovasculare Targu Mures ca urmare a asteptarii de peste 4 luni (!!!) de zile in care am inteles ca lipsea din dotare un elementar “balon” (lipsa semnalata de anul trecut din Septembrie – peste 10 luni de zile !!!), dupa realizarea unei Angiografii in decursul lunii Martie.

– pentru acest pas trebuia sa fiu internat la etajul 4 a spitalului judetean Mures.

– am efectuat procedura adminstrativa de internare prin urmare am fost condus spre etajul 4 / camera 2005 in vederea ocuparii “patului” de internare, dupa ce ma asteptat peste 20 de minute pentru lift am ajuns la camera respectiva.

– uimirea si supriza neplacuta a fost ceva aproape de nedescris. In camera respectiva de 30-35 metrii patrati erau 8 paturi, un miros de “inghesuiala” cu nici o urma de conditii de spital … nici macar comunal din experienta proprie de spitalizari (aici mentionez ca sunt si cetatean Israelian si am trdcut prin spitale din Israel, Austria, Ungaria si mai recent chiar si in Grecia). Conditii in care o persoana are sub 3 metrii patrati disponibili, din care 2m este patul .. fara unitate sanitara in camera (???) la Cardiologie!!!

– am cerut cu suprataxare daca este posibil sa mi se ofere conditii “decente”… dar “nu exista”.

– din informatii dobandite de la “prieteni” … inteleg ca exista doua-trei camere “lux” rezervate pentru PCR-isti (pile, cunostinte si relatii) .

– ca sa revin, cu peste 10.000 Euro achitati si inca minim 20.000 Euro de achitat in cadrul actual “obligatoriu” la CAS credeam ca o sa am parte de un tratament mai bun decat la inchisoare. Tin sa reamintesc ca si un incarcerat are drepturi de intimitate mai bune!!! Atat la metrii patrari cat si la servicii de “entertainment” .. chiar la reprofilare, cea ce la o sectie de cardiologie s-ar putea traduce ca si “refacere”.

– cer imperativ statului si in speta Ministerului Sanatatii sa ofere o solutie prin care EU sa nu mai cotizez la un serviciu “obligatoriu” care nu -mi ofera NIMIC! Este mai rau decat in tari de lumea a treia (am uitat sa mentionez ca ma mai trecut si prin spital in Bogota – Columbia – poate si acolo era mai bine).

– misuna de asistente si infirmiere – platiti momentan mai mult decat decent, aparatura cu 30 de ani in urma fata de UE – sa reamintesc ca nu era balon disponibil 10 luni de zile? Sa amintesc ca Angiografia se face cu raze X in loc de CT? Aloo.. managment?

– Din datele anuale reiese ca sunt 30% din paturi neocupate in medie / an. Adica inseamna ca managmentul este dezastruos..

– am cerut sa ma internez la un spital privat si sa ma deplasez dus-intors cu ambulanta doar pentru interventie… ahhh nu se poate… mafia “inimii” in Mures e prea mare si doar doua spitale private sunt “Nova-Vita” – colaboratorii cu Institutul mai sus amintit si cel “a lui Benedek” – respectiv “nasul” Cardiologiei – si sef de sectie (si el si sotia) si singurul spital privat dedicat…. alo, alo.. asta e CORUPTIA care chiar ne ucide…

– prin prezenta petitie voi declansa la nivel international (am uitat sa mentionez ca administrez o firma “filiala” austriaca si reamintesc ca sunt dublu cetatean) … ma simt ignorat, precum stramosii mei pe vremea lui Antonescu … mai rau decat anti-semitismul legionarilor si nazistilor.

– poate asta e problema… au vazut Weinraub .. ahh.. un evreu.. las’ ca “e obisnuit” … nu stiu. Sper ca nu.

– Rog interventie rapida si demiterea tuturor “managerilor” ..se pare extrem de incompetenti si care lucreaza “exclusiv” pentru PCR-isti. Totodata introducerea urgenta a posibilitatii de “Upgrade” servicii pentru cei care achita o taxa suplimentara … parca acum doresc sa se taie peste 1 miliard de lei de la bugetul Dvstra….inseamna ca ati avea nevoie de ceva extra bani.

– Cer totodata un sprijin moral, daune ca urmare a tratamentului jegos la care am fost pus sa asist si sa trec prin….

Stima,
Weinraub Thomas
(un evreu … da sunt evreu si nu am o problema cu asta)..

P.S.
Nu va funtioneaza sistemul de petitii on-line (si asta e reglementata de UE… cineva o demisie?) In primul rand e-mailul e directionat catre “presa” !!! In al doilkea rand nu se poate depune petitia…
Apare acest mesaj: A apărut o eroare la încercarea de a trimite mesajul. Vă rugăm să încercați din nou mai târziu.

Sunteti o CATSTROFA!” se arata in petitia transmisa de Thomas Weinraub.

MS /  Foto: SCJUM fb