La ce ajuta si cat costa…

Vindecă boli, este folosită pentru detoxifierea organismului şi e un ajutor de nădejde în cosmetică. Nu vorbim despre vreo procedură medicală nouă, ci despre argila albastră de Râciu, descoperită nu de mult. Învinge, spre exemplu, acneea, oboseala cronică şi chiar psoriazisul şi, de aceea, argila este recomandată şi de medici. Pentru proprietăţile sale terapeutice, este numită şi minunea din Mureş.

Argila care face minuni a fost descoperită în 2005, din întâmplare, de un mureşean care avea o afacere cu produse ceramice. Omul făcea săpături, în căutare de lut.

Tatăl meu a dus-o la Institutul din Cluj, au scos analizele de acolo şi le-am dus la unul dintre cei mai mari specialişti din ţară şi dânsul a spus că avem cea mai bună argilă, net superioară faţă de celelalte argile în fier şi magneziu – Cosmin Garbu, proprietar afacere

Sub formă de pastă sau de pudră, argila de Râciu este leac pentru o grămadă de afecţiuni, spun medicii. Conţine peste 40 de minerale şi este considerată o adevărată trusă de prim-ajutor.

Efectele miraculoase ale lutului albastru i-au cucerit până şi pe bărbaţi. Spre exemplu, un localnic din Râciu bea zilnic lapte de argilă.

“Pentru mine este un adevărat medicament pentru că am avut şi eu mici probleme şi cu ajutorul argilei albastre de Râciu am reuşit să le remediez. Îţi dă viaţă, vitatlitate, energie. E fantastic” – localnic

Un kilogram de pulbere de argilă costă 25 de lei, iar unul de pastă – 32 de lei.

Sursa: observator.tv