Sistemul l-a învins si pe el…

Saptamana trecuta publicăm stirea: Arafat MINTE! Nu este adevărat că 70% din apelurile 112 sunt false!

Secretarul de stat Raed Arafat spune, după ce STS a precizat că numărul apelurilor non-urgente la 112 a scăzut, în acest an, sub 50% , că important este faptul că procentul este extrem de ridicat, declarația venind după ce, săptămâna trecută Arafat susținea că procentul este de peste 70% .

“Întrebarea mea este una simplă: Cât de mult contează dacă procentul apelurilor false sau “non-urgențe” este 70% sau 47% când oricum procentul este extrem de ridicat și poate afecta activitatea principală a serviciului 112?”, a scris Arafat duminică noapte, pe Facebook .

Pentru a justifica cifra pe care o avansa miercurea trecută, secretarul de stat prezintă o statistică de anul trecut cu județul Mureș, unde procentul apelurilor false la 112 este, în general, în jur de 70%.

“Intenția mea în declarația de atunci a fost reflectarea gravității situației și nu neapărat intrarea într-un război pe procente și cifre”, spune Arafat.

“Și astăzi, în baza noilor date comunicate de STS, putem concluziona că unul din două apeluri care intră pe 112 nu sunt apeluri de urgență. Din aceste apeluri un număr însemnat este provenit prin cartele telefonice neidentificabile cum zice chiar STS în comunicatul lor”, mai scrie acesta pe Facebook.

Astazi, in urma unui comunicat de presa emis de STS, referitor la datele despre apelurile de urgenta din anul 2019, in…

Publicată de Raed Arafat pe Duminică, 4 august 2019

MS / Foto: colaj