Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Pensionarilor?

Conform executiei bugetare pe anul 2018, 25% din cheltuielile MAI, 4,030 miliarde de lei, au fost pensii si ajutoare pentru batranete. Suma este aproape identica cu suma cheltuita pentru Politie, 4,127 miliarde lei.

Va ingrijoreaza calitatea instruirii cadrelor din MAI?

Suma cheltuita pentru Invatamantul Postliceal, 106 milioane, este cu putin mai mare decat cea cheltuita pentru Sport, 89,2 milioane.

Daca MAI ar directiona suma cheltuita pe sport pentru educatia si instruirea cadrelor, atunci suma pentru educatie in MAI (postliceal si universitar) ar creste cu 41%.

Un ultim exemplu extrem de concludent este cel al fostului şef al Poliţiei Caracal, comisarul şef Nicolae Mirea, demis din funcţie ca urmare a modului în care a acţionat în cazul dispariţiei Alexandrei, vrea să iasă la pensie. „Deja a depus raportul pentru începerea procederii de ieşire la pensie”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Astfel, omul care nu își reproșează nimic în cazul Alexandrei va ieși la pensie de pe poziția înaltă pe care o ocupă și va încasa din banii contribuabililor pe care nu a reușit să îi protejeze o suma de aproximativ 12.000 de lei, pe lună, scrie un deputat.

Sursa: Partidul Oamenilor Liberi / digi24.ro /  Foto: colaj