Un nou scandal a izbucnit în urma ședinței CL Tirgu Mures de ieri pe fondul frustrărilor celor din executivul primăriei Tirgu Mures.

După ce ani de zile au fost obișnuiți cu sprijinul consilierilor UDMR+PSD+PNL cu votul cărora își treceau toate sumele, zeci de milioane de euro, destinate distractiei “gratuite”, ieri nu a mai fost asa.

Si pentru ca disperarea lor e la apogeu – concertele “gratuite” fiind in “pericol” de anulare, coroborat cu doar cele cateva luni ramase la cârma orașului -, au iesit iar cu acuzatii mincinoase. Iata ce le răspunde Radu Balaș, consilierul POL in CL Tirgu Mures:

“De obicei atunci când ne critică consilierul primarului, Claudiu Maior, știm c-am făcut ceva bine. Dar atunci când minte Claudiu Maior, trebuie să-i spunem că-i mincinos.

POL nu are nicio coaliție cu UDMR, pe care tocmai am criticat-o în ședință. POL a boicotat votul la rectificarea bugetară, adică în termeni lumești, a “absentat”. Deci nu am votat nici pro, nici contra, căci nu am fost prezenți la rectificarea bugetară. Iar cineva care a absentat, nu putea “tăia din buget”.

Cei care au votat azi rectificarea bugetară sunt consilierii UDMR, PSD și, surpriză, ALDE (PNL). Aceștia din urmă sunt tocmai “subordonații” lui Maior. De ce au votat pro, dacă bugetul e așa de rău? Mai mult, fără consilierii ALDE (PNL) bugetul nu ar fi trecut.

Că bugetul e varză, e adevărat. Dacă era o firmă, Primăria Târgu Mureș era de mult în insolvență. Primăria are facturi neplătite la furnizori de circa 17 milioane de lei. Asta datorită lui Maior și șefului său, care au angajat cheltuieli haotice “pe datorie”, au “rostogolit” sume de la un an la altul prin intermediul creditelor de angajament, au considerat distracția prioritară etc.

Concluzie: POL a boicotat și votul bugetului și rectificarea de azi. POL nu va fi niciodată părtaș la mârșăvii finaciare, îndatorări nejustificate și management execrabil. POL are trei consilieri din 23 și nu are niciun reprezentant în Primăria Târgu Mureș, condusă de ALDE, PSD și UDMR.

P.S. În a treia imagine se poate vedea cine a votat azi rectificarea bugetară,” scrie Radu Balaș.

MS / Foto: colaj arhiva