Din cateva mii de mc tăiați zilnic, au prins…

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 19.30, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea au oprit pentru control, în trafic, pe D.J.153C, în localitatea Ibăneşti Pădure, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat, de 32 de ani, din localitatea Reghin. Din documentele prezentate de către conducătorul auto a rezultat că acesta transporta cantitatea de 18,58 metri cubi lemn rotund molid foc.

În urma controlului a fost identificată cantitatea de 4,64 mc de material lemnos din aceeaşi specie, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 4,64 mc material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Reghin.

* La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 12.00, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Deda, au oprit pentru control, în trafic, pe DJ 154 A, în comuna Ruşii Munţi, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 28 ani, din comuna Ibăneşti, care transporta cantitatea de aproape 3 mc cherestea răşinoase şi cantitatea de aproape 4 mc grinzi răşinoase, fără documente de provenienţă.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de aproape 7 mc material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Răstoliţa.

IPJ Mures / Foto: colaj arhiva