Asta prevede un ordin al Ministrului Sănătății care modifică, de luna aceasta, normele privind înnoirea permiselor de conducere prin care conducătorii auto vor trebui să facă anumite teste de auz.

Pe langa testele de auz, conducătorii auto mai au și alte restricții medicale pentru deținerea unui permis auto.

“Fișa medicală un pic s-a modificat. S-a scos examinarea legată de partea de obstetrică-ginecologie și serologie și s-au introdus două mențiuni. Adică, cel care solicită această fișă de examinare medicală trebuie să depună în scris, în cazul în care este diagnosticat cu o afecțiune incompatibilă cu calitatea de conducător de autovehicule, trebuie să informeze unitatea de asistență medicală ambulatorie care a emis fișa medicală,” a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, directorul medical interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ianosi Edith.

Cealaltă mențiune se referă la termenul de valabilitate al fișelor medicale care s-a redus de la un an la 6 luni.

Toate analizele medicale pentru obținerea permisului sau pentru reînnoirea lui se pot face și la Policlinica nr. 2 din Târgu-Mureș.

Dacă în privat prețurile pleacă de la 100 de lei, la Poli 2 costul este de doar 70 de lei, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, directorul medical interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ianosi Edith.

Târgumureșenii spun că înăsprirea condițiilor medicale de obținere a permisului sunt bune, dacă se și respectă.

Sursa: radiomures.ro / Foto: colaj arhiva