Pe lângă staţiunile cu renume, satele din Transilvania ascund adevărate comori cu apă termală şi nămol mineral. Un astfel de loc întâlnim și în Mureş.

Ştrandul Ideciu adună zilnic mii de turişti din toate colţurile ţării, care vin pentru relaxare, dar şi pentru tratament. Cel mai mult le convine muresenilor care nu mai sunt nevoiţi să bată sute de kilometri până la mare şi nici să plătească sume enorme.

La 45 de kilometri de Târgu-Mureş, ştrandul Ideciu se află pe un masiv de sare, ascuns printre dealuri. Pentru mureseni este “marea” de lângă casă. La fel şi pentru turiştii care vin din împrejurimi.

Cei care ajung acolo au parte şi de tratament cu nămol mineral benefic pentru diverse afecţiuni, cum ar fi aparatul respirator, sistemul nervos, reumatism.

Localnicii au început să deschisă câteva pensiuni şi cabane. Însă, momentan sunt insuficiente pentru accesarea fondurilor europene. Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 100 de lei.

Cociş Carmen – administrator pensiune: Am avut turişti din israel, din Franţa, din toate zonele ţării. Gradul de ocupare mai ales în weekend este de 100%.

Cei care nu mai prind loc la pensiuni, vin cu cortul sau cu rulota.

Preţul unui bilet de intrare la ştrand este de 12 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. În total, în judeţul Mureş există patru ştranduri cu apă termală.

Sursa: observator.tv/ Foto: captura video