Pana la ce varsta ar trebui sa avem drept de condus…

Revenim cu amanunte referitoare la șoferul de 78 de ani care ar fi suferit un infarct la volan si a provocat un grav accident de circulație, săptămâna trecută, pe șoseaua de centură a orașului Târgu Mureș.

Omul nu a mai putut controla mașina și a intrat cu putere într-un autoturism de pe celălalt sens de mers.

Bătrânul a murit, iar soția lui, aflată pe locul din dreapta, a ajuns în stare critică la spital.

Şoferul în vârstă de 78 de ani din Târgu Mureş se îndrepta spre casă după ce fusese la cumpărături împreună cu soţia. Martorii povestesc că, la un moment dat, pe şoseaua de centură a oraşului, l-au văzut pe bărbat cu capul plecat pe volan. Şi, în scurt timp, maşina a ajuns pe celălalt sens de mers, unde a lovit cu putere un autoturism. În urma impactului violent, vehiculul condus de bătrân s-a răsucit pe carosabil.

Șofer: “De la salvare au zic medicii ca a făcut infarct. La vârsta asta deja nu ar mai trebui să conducă unii şoferi, asta e adevărul.”

Șofer: “Unii şoferi chiar sunt inconştienţi. Vârsta probabil. Păcat.”

La faţa locului au ajuns imediat pompierii, care au intervenit pentru a-i scoate din maşină pe cei doi sotzi – rămaşi captivi.

ISU Mureş: “Intervenţia a fost dificilă din cauza poziţiei victimelor din autoturisme, care au necesitat complexe manevre de descarcerare.”

Bărbatul de 78 de ani, aflat în stop cardio-respirator, nu a mai putut fi salvat. Soţia lui, ranita, a fost transportată la spital.

Emanuela Rugină, purtător de cuvânt IPJ Mureş: ″În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, precum şi rănirea gravă a unei pasagera de 80 de ani, aflată în autotusimul condus de acesta. Poliţiştii au stabilit ca accidentul s-ar fi produs posibil din cauze medicale.”

De ajutorul medicilor a avut nevoie şi conducătorul auto care circulă regulamentar. Bărbatul de 37 de ani a fost dus la spital pentru mai multe investigaţii.

Din cauza accidentului, traficul pe şosea de centură a oraşului Târgu Mureş a fost blocat o oră.

Sursa: protv.ro