Din pacate, tot mai mulți mureseni aleg aceasta varianta…

Milioane de români, inclusiv mureseni, au plecat la muncă în alte țări și câți, oare, nu se gândesc să facă de acum același lucru? Dar avantajul unui loc de muncă nu e singurul de luat în calcul.

Cât costă, de fapt, să te muți în altă țară? Un studiu realizat de o companie germană specializată în relocare ne spune care sunt principalele costuri asociate cu mutatul în unele dintre cele mai căutate orașe din lume.

Raportul companiei germane Movinga prezintă ce economii trebuie să facă o persoană sau o familie pentru a-și asigura financiar primele trei luni în noul oraș. De asemenea, studiul oferă și o perspectivă asupra provocărilor pieței imobiliare din locurile respective.

Datele companiei germane arată că Roma este cel mai ieftin oraș din Italia în care se poate muta un român. O persoană care vrea să se relocheze în capitala acestei ţări va avea nevoie de economii de 4.756 euro pentru a supravieţui trei luni. O familie care vrea să se mute aici are nevoie de 9.428 euro.

Dacă ne referim la Germania, cel mai avantajos dintre orașele din această țară este Berlin. O persoană are nevoie de 4.206 de euro pentru relocare, în primele trei luni, iar o familie de 9.684 de euro.

În ceea ce privește Spania, Madrid și Barcelona sunt orașele preferate de români. Cheltuielile pentru o persoană în Madrid se ridică la 4.916 euro, în timp ce în Barcelona cheltuielile sunt ceva mai mari, de 6.092 euro. Pentru o familie, în schimb, Barcelona este mai ieftină. Costurile pentru trei luni se ridică la 8.764 euro, în timp ce în Madrid ele sunt de 9.073 euro.

Și Marea Britanie se află pe lista românilor. Londra este de departe cel mai scump oraș căutat de aceștia. Costurile pentru o persoană se ridică la 7.463 de euro, în timp ce o familie va avea nevoie de 16.277 de euro.

Sursa: Movinga / Foto: colaj arhiva