Astazi este sedinta extraordinara a Consiliului Local Tg Mures în care se afla pe ordinea de zi rectificarea bugetara. Aproximativ 3 milioane de euro merg iar pentru distracția “gratuita”.

Rectificarea de buget a fost amanată prin votul udmr-psd, deoarece ziceau ca nu stiu ce viziune noua au ei si nu au apucat sa o puna in practica in timp util, scrie Dan Masca, președintele POL Tirgu Mures.

“Așa cum era de așteptat consilierii locali ai UDMR si PSD nu au facut niciun buget diferit, ci au cîrpit pe ici pe colo.
Cel mai bine se vede cu circul și dubla măsură ce continuă să fie votate, la fel ca pe vremurile bune ale găștii udemeriste cu gașca lui Florea pnl-alde-“indepedent”.

Sunt minim 14 milioane RISIPITE pe circ si dubla măsură.

Se poate vedea ce sume de dau la marea majoritate a ong urilor active, ce merg pe concurs de proiecte si ce sume se dau prin incredintara directă, dacă ai pile la gașca veselă. Sumele date prin incredintare directă nu sunt obligatoriu de votat.

Legea obliga sa faci concursurile de proiecte si legea obliga sa finantezi scoala OBLIGATORIE.

Echipa lui Cătălin Vischi de la msnews.ro analizează contractele semnate de primaria municipiului Tirgu Mures cu artistii iubitori de bani publici acordați prin incredințare directă, desigur ”negociere” directă.

Ei spun ca alocarea bugetară pentru Zilele târgumureșene era (și este și acum, că nu putea fi modificată, evenimentul desfășurându-se deja) 400.000 de lei. În fapt, cele 67 (!) de contracte semnate exclusiv pentru plata artiștilor, prezentatorilor ș-un cort pentru Zilele târgumureșene au însumat aproape 1 milion de lei (exact: 978.243,34 lei), echivalentul a peste 206.000 de euro. De peste 2 ori mai mult decât era alocat.

Dacă Florea oricum face ce vrea el, ce sens mai are să voteze consilierii UDMR, PSD, ALDE-PNL ceva, orice?” mai scrie Dan Masca.


D I S P O Z I Ţ I A   nr. 1.656 din 22 iulie 2019 privind convocarea Ședinței extraordinare a Consiliului local municipal
Târgu Mureș din data de 25 iulie 2019

Art. 1. Ședința  extraordinară  a  Consiliului local municipal Târgu Mureș  se convoacă pentru  ziua  de  joi,  25  iulie  2019, ora 14°°, la sediul Municipiului Târgu Mureș, camera 45, conform  documentului de convocare anexat.

Art. 2.Documentele înscrise în Proiectul Ordinii de zi a şedinţei  sunt puse la dispoziţia consilierilor locali ai Consiliului local municipal Târgu Mureş în format fizic şi electronic.

Art. 3.Proiectele  de hotărâre  înscrise pe ordinea de zi, însoţite de documentele prevăzute de lege, se trimit  spre avizare Comisiilor de specialitate ale  Consiliului local municipal Târgu Mureș.

Art. 4.Cu privire la proiectele  de hotărâre  menţionate, se pot formula şi depune amendamente în condiţiile art. 138 alin. 12 din O.U.G.  nr. 57/2019 privind Codul administrativ.

Art. 5.Cu ducerea la îndeplinire  a  prezentei dispoziții se încredințează Secretarul  Municipiului Târgu Mureș.

Art. 6. În conformitate cu prevederile art. 252 alin 1 lit. c, ale art. 255 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, și ale art. 3 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, Legea contenciosului administrativ, prezenta Dispoziție se înaintează Prefectului Județului Mureș pentru exercitarea controlului de legalitate.

MS / Foto: colaj arhiva