70% din izvoarele județului Mureș nu au apă potabilă. Mai precis 94 de izvoare și fântâni publice analizate în ultimele săptămâni de specialiștii Direcției Sănătate Publică Mureș au probleme.

Astfel de testări se realizează periodic, la solicitarea primăriilor din județ care și achită contravaloarea analizelor, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș, purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, dr. Gabriela Uifălean:

În Târgu-Mureș, jumătate din izvoarele publice nu au apă potabilă, spune medicul epidemiolog Gabriela Uifălean:

În Târgu-Mureș, ultimele analize arată astfel: 4 izvoare sunt cu apă bună de băut, mai exact cele de pe Bulevardul 1848, de pe strada Mestecănișului, strada Predeal și strada Moldovei. Pe strada Secuilor Martiri apa este nepotabilă, nu este bună fizico-chimic, deci nu este bună de folosit pentru sugari și copiii mici iar restul izvoarelor sunt nepotabile, deci nu sunt bune de băut.

Unul din izvoarele care nu are apă potabilă este cel de pe Calea Sighișoarei. Totuși, unii oameni beau zilnic apă de aici, de zeci de ani. Știu că apa nu este bună și spun că tablele cu avertismente instalate de Primărie sunt mereu distruse:

Celelalte două izvoare cu apă nepotabilă din Târgu-Mureș sunt situate pe strada Budiului și în 7 Noiembrie, pe strada Constantin Romanu-Vivu

Printre comunele care au solicitat analiza izvoarelor sau fântânilor publice sunt cele din Sângeorgiu de Mureș, Cristești, Acățari, Brâncovenești, Daneș, Glodeni, Gornești, Răstolița, Solovăstru, Vânători, și Saschiz.

Sursa: radiomures.ro