Desi le-a fost ceruta demisia din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu pentru un post de radio că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu, acestia se considera nevinovati si nu se conformeaza.

Preşedintele Casei, Răzvan Vulcănescu, spune că nu a luat în calcul să demisioneze, la acest moment, pentru că nu se face vinovat de nefuncţionalitatea platformei informatice, iar purtătorul de cuvânt Daniel Osmanovici a admis că a reacţionat într-un mod nepotrivit şi lipsit de empatie atunci când, în cursul interviului, a fost întrebat dacă din cauza blocajului temporar al platformei online, nu ar putea muri oameni.

Detalii, AICI, despre declarația cinică CNAS: Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem!

Important de precizat ca CNAS este o instituţie autonomă, coordonată de Guvern, nu de Ministerul Sănătăţii. Prin urmare, preşedintele Casei poate fi demis doar de şeful Guvernului – cu sau fără propunerea Ministrului Sănătăţii -. Demiterea fostului preşedinte CNAS, Adriana Cotel, a avut loc abia cu o lună şi jumătate în urmă, tot atunci fiind propulsat Răzvan Vulcănescu în funcţia de preşedinte.

Ambele au fost decizii luate şi semnate de Viorica Dăncilă, care, între timp, pare să fi uitat că are în coordonare Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Dăncilă este singura care îl poate demite pe Răzvan Vulcănescu.

Acestui nesimtit incompetent ii e greu sa demisioneze, renuntand la aproape 30.000 de euro pe an!

Sursa: RADOR /  Foto: colaj