Inspectorii pentru protecția consumatorului au aplicat până acum 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei  din cauza unor vicii găsite la spațiile de joacă.

Au fost verificate parcurile din spațiile private sau din sectorul public-privat, o altă acțiune tematică la parcurile aparținând primăriilor fiind încă în derulare. Inspectorii au găsit echipamente de joacă sparte, ciobite, frânghii rupte, care puneau în pericol integritatea copiilor.

Inspectorii spun că “sunt sigure parcurile de joacă”! Voi ce parere aveti?!…

“Astăzi putem spune că (parcurile) nu reprezintă o problemă la nivelul județului și a Municipiului Târgu-Mureș, pentru că controalele s-au extins și în principalele orașe, chiar și în comune. Astăzi, cu mâna pe inimă pot spune că sunt sigure parcurile de joacă din județ dar trag un semnal de alarmă: există foarte multe fapte antisociale, distrugeri , vandalism care în fiecare zi poate să schimbe aspectul sau siguranța unei zone de joacă,” a precizat pentru Radio Târgu-Mureș șeful CJPC Mureș, Liviu Todoran.

Inspectorii pentru protecția consumatorului atrag atenția că fiecare echipament din spațiile de joacă trebuie să fie etichetat cu privire la vârsta minimă și maximă admisă.

De asemenea, în fiecare parc trebuie afișate date de contact, adică număr de telefon și adresă de e-mail atât de la Protecția Consumatorului, cât și de la administratorul spațiului.

Sursa: radiomures.ro /  Foto: colaj arhiva