Ceasul rau 😉 …

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara, au reţinut la data de 08 iulie a.c., pentru 24 de ore, un tânăr bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 08 iulie a.c., la ora 04.00, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, pe strada Libertăţii din localitate, au depistat un tânăr, de 23 de ani, din judeţul Sibiu, asupra căruia au fost identificate mai multe bunuri, respectiv şase ceasuri de mână, precum şi o unealtă multifuncţională de tip briceag.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor specifice efectuate au stabilit faptul că tânărul în cauză ar fi sustras bunurile respective, la aceeaşi dată, în jurul orei 03.15, dintr-o ceasornicărie, situată pe strada Morii din Sighişoara, unde ar fi pătruns prin spargerea unui geam.

Totodată, s-a stabilit ca tânărul ar fi pătruns în cursul aceleiaşi nopţi şi în interiorul unui autoturism, parcat pe strada 1 Decembrie 1918, care avea geamurile portierelor întredeschise, de unde ar fi sustras o lanternă, mai multe cabluri de încărcare pentru telefon, precum şi bijuterii din metale nepreţioase.

Prejudiciul cauzat, respectiv bunurile sustrase din interiorul ceasornicăriei, în valoare de aproximativ 600 de lei, au fost recuperate în totalitate, iar referitor la bunurile sustrase din autoturism acestea au fost recuperate parţial, toate fiind predate persoanelor vătămate.

La data de 08 iulie a.c., faţă de tânăr a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, în cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, sub coordonarea unităţii de Parchet competente.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva