Astazi, temperaturile in judetul Mures se preconizeaza a se situa la peste 35 de grade. Gradul de disconfort termic va fi unul extrem de ridicat. Temperatura reala resimtita poate ajunge in unele momente la aproape 40 de grade.

Oboseala, obezitatea, bolile cronice, alimentația necorespunzătoare sau hidratarea insuficientă pot predispune organismul uman la afecțiuni provocate de căldura excesivă. Chiar dacă de cele mai multe ori canicula afectează doar persoanele în vârstă care suferă de boli cronice, problemele de sănătate pot apărea și la cei fără afecțiuni medicale, explică medicul Simona Bratu:

Hipertensivii au pusee, un puseu hipertensiv poate să ducă la un accident vascular-cerebral hemoragic, deci vedem multe complicaţii produse de căldură. De asemenea, vedem pacienţi care nu consumă destul de multe lichide.

Regula cea mai simplă de prevenire a afecțiunilor date de temperaturile ridicate este evitarea plimbărilor și a activităților care presupun efort fizic în timpul după-amiezei. Dacă acest lucru nu poate fi evitat, se recomandă purtarea unei îmbrăcăminți lejere de culoare deschisă și din bumbac, iar capul să fie acoperit cu o pălărie sau șapcă tot de culoare deschisă. De asemenea, este necesar un pahar de apă la 15-20 de minute. În perioada caniculară medicul mai recomandă evitarea băuturilor alcoolice și a celor cu conținut ridicat de cofeină

Sursa: RRA /  accuweather.com /  Foto: colaj