Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Râciu au reţinut pentru 24 de ore, la data de 29 iunie a.c., un tânăr, de 19 ani, cercetat pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul rutier.

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Râciu au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier, pe raza comunei Râciu, cu implicarea unui autovehicul, soldat cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate la faţa locului, aceştia au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Râciu, care în timp ce conducea un autoturism, pe DC 142E, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în șanțul de pe partea stângă a sensului de mers.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în baza de date, poliţiştii au stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat, din comuna Râciu, de unde ar fi sustras cheile autoturismului şi ulterior autoturismul, care se afla în curtea imobilului.

Faţă de conducătorul auto, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosință.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva