L-a făcut knockout…

O noua promisiune facuta de primarul municipiului Tirgu Mures, Florea Dorin, cercetat penal pentru fapte de corupție, a primit si raspunsul cuvenit. Nu comentăm mai mult, va invităm să citiți ce a scris targumureseanul Cosmin Radu:

“Domnule primar, v-au luat fix 19 ani sa elaborati un traseu. 19 ani. Va dati si dumneavoastra seama ca pentru targumuresi stirea cu linia pe care ati tras-o pe harta echivaleaza ca toate celelalte zeci de promisiuni lansate si neonorate. Stim cu totii, opozitia, consiliul, carcotasii nu v-au lasat. In paranteza fie spus, aia cu haideti sa ne aparam orasul de carcotasi a fost magsitrala.

Sa revenim la biciclete. In urma cu vreo cinci ani o oragnizatie a biciclistilor din oras si-au monitorizat traseele zilnice facute prin oras. V-au inaintat rezultatul. Raspunsul dumneavoastra a fost ca nici nu se poate si nici nu este nevoie de pista de biciclete prin oras. Prin urmare: mai usor cu ‘mereu m-a preocpuat subiectul acesta’. V-a preocupat fix cam cat ma preocupa pe mine bucataria etipoiana.

Inapoi la biciclete. Bicileta nu este doar hobby. De la inaltimea functiei pe care o ocupati (conducator al orasului) ar trebui sa o vedeti ca parte a transportului urban alternativ. Adica mai mult decat un hobby.

Sa va dau un exemplu. Lumea vorbeste ca petreceti mult timp prin Viena. Ar fi trebuit sa vedeti unele detalii pana acum. Cum ar fi faptul ca in orasele mai din vest pistele de biciclete sunt amenajate nu doar ca mijloc de facut sport. Ci de a-i determina pe oameni sa renunte la masini. Masinile polueaza. Spre deosebire de orasele alea, nou avem si un combinat chimic in oras. Iar metoda diminuarii poluarii ar trebui sa va preocupe mai mult. Poate chiar mai mult decat crama din cetate sau concertele. Ramanem tot in orasele din vest. Pentru a-i determina pe cetateni sa renunte la masini au redus numarul locurilor de parcare din orase. In plus, pentru cele ramase au pus niste preturi aberante. Aud ca dumneavoastra va pregatiti sa risipiti niste sume fabuloase pentru a construi o parcare sub centrul orasului pentru a-i incuraja pe locuitori sa vina spre centru in masini. Ati mai luat astfel de masuri pentru incurajarea traficului rutier prin taierea masiva din trotuare. Spatiul de miscare al puetonilor a fost atat de mult redus incat va pot numi oricand doriti cel purin 12 strazi pe care nu se poate circula cu carucioarele pentru copii. Si asta nu a fost tot. L-ati lasat pe amicul Maior, fost sef peste transportul local din oras. Daca va spune ca face treaba buna, sa nu il credeti pe cuvant. Recent a cumparat niste autobuse pe care le-a anuntat cu fast. Unele sunt cu vreo sase ani mai lungi cu sase ani decat mandatul
dumneavoastra de primar si uneori traim cu impresia ca sunteti in functie de la facerea orasului. Nu va mai necajesc cu stirile autobuzelor electrice de la Cluj. Stim. Acolo nu au carcotasi. Nu doar ca jumatate din flora de autobuze a orasului sunt depasite de vreme si super poluante, dar sunt si 18 statii de autobus fara macar o streasina sub care sa se adaposteasca calatorii pe timp de intemperii. Nu pomenesc de banci ca sa nu para ca am ceva cu dumneavoastra.

Dar ati facut totusi ceva pentru a ingreuna traficul si pentru a-i determina pe soferi sa renunte la masini. Nu ati construit nici un nou pod care sa lege Santana cu orasul. Asta v-a iesit. Cu toate ca de multi ani ne amenintati cu un nou pod.

Incheie cu o rugaminte: nu ne mai dezvaluiti planurile. Surprindeti-ne direct cu lucrarea facuta. Cat suntem plecati in vacanta, doua saptamani, realizati pista sa avem si noi cu ce sa ne mandrim cand mai mergem prin alte orase. Uite primarul nostru a trasat o dunga prin tot orasul pentru cei care iubesc bicicletele si ii spune pista de biciclete.”

Raspunsul este adresat în urma acestei postari:

Multe succese.