Sa fie oare adevarat ce se intampla?!…

Publicam integral mesajul unei educatoare nevoita sa-si dea demisia de la o cresa din Tirgu Mures, care, desi a dorit sa ramana anonima, transmite un mesaj menit sa atraga atentia asupra unor grave disfunctionalitati din sistemul condus de cei “competenti” din primaria Tirgu Mures.

Sa fie oare adevarat ca toate lucrurile sunt “aranjate” la nivel de sefi, ca nu exista dotare desi legea obliga primaria sa o faca, sa nu existe suficient personal deoarece banii sunt folositi de primarie pentru concertele “gratuite”, cateva zeci doar in luna mai 2019, sa fie oare ocupati cei de la Directia Scoli – departamentul din primarie direct responsabil -, cu distribuirea si promovarea pe facebook a concertelor si vizionarilor de meciuri organizate pe banii nostri?! Sa fie oare adevarate aceste randuri….

“Fosta educatoare intr-una din cresele din Tg Mures. Am fost nevoita sa imi dau demisia, deoarece nimanui nu-i pasa de ce se intampla cu adevarat in crese.

Lucram cu inca o ingrijitoare. Eram doua pe grupa. Copii destul de multi, intre 18-27, schimburi de la 5’30-13’30 si 10-18.Conditiile fara cuvinte. Lipsa cani, farfurii, jucarii, fise de lucru si multe multe altele.

Sa spui sefei ca este greu, ca stresul este mare si responsabilitatea pe masura, iar banii putini, este degeaba si nu aud doar peretii. Comunism putin spus. Sclavagism in toata regula. Lipsa de personal (in loc de 4 pers /grupa ,se poate si cu doua) zile libere sambata si duminica ,pauza de masa doar cand se putea.

Plange-te, dar cui. Asistenta este sefa și da ordine. Sefa este sefa si da ordine. Directoarea nu are treaba. Rezolva de fatada doar este mai important scaunul si salariul marit si nu copii si siguranta lor sau stresul psihic al personalului si epuizarea.

Spui ca mergi in Primarie la domnul Director, dar nu le pasa deoarece pana tu ajungi acolo telefoanele sunt date si cand ai ajuns esti facuta in chip si fel si iti spun ca stau altii la rand daca nu iti este bine unde esti si tot asa pana cand nu stim.

Doresc ca acest mesaj sa il vada cat mai multa lume, deoarece ar trebui sa ajunga la ochii si urechile cuiva. Imi este mila de cele ramase acolo la munca, dar le este frica sa vorbeasca. Au situatii chiar grele unele din fostele colege si tin de locul de munca.Au varste mai inaintate, sunt de inteles,dar totusi nu este de acceptat sclavagismul. Pentru ce ca sa stea cate 3,4,5 persoane sa plimbe trei hartii si niste fise, pe salarii mari bineinteles ,iar cei mici sa se descurce cum pot cu copiii.

Este inacceptabil. Domnilor din conducerea primariei. Acolo trebuie facuta restructurarea bugetarilor. Cresa nu are nevoie de atata birocratie acolo trebuie oameni cu rabdare si cu suflet nu oameni pe interese, pile ale unora si altora.

Dragi parinti ceea ce vi se pune in fata este doar fatada peretelui, iar realitatea este alta, chiar crunta, asa ca fiti mai atenti unii cu altii si unii la altii, doar asa se va putea face ceva cu adevarat.”

MS /  Foto: colaj cu caracter informativ