La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Iernut au fost sesizaţi prin Apel 112, de către o femeie, de 31 de ani, despre faptul că concubinul acesteia a agresat-o fizic şi ameninţat-o cu acte de violenţă.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în data de 22 iunie a.c., în jurul orei 09.00, în timp ce se afla în locuinţa comună din localitatea Iernut, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, un bărbat, de 38 de ani, a adresat ameninţări concubinei acestuia, în vârstă de 31 de ani şi totodată a agresat-o fizic atât pe aceasta, cât şi pe fiica lor minoră.

După evaluarea stării de fapt, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbat, pe o perioadă de 5 zile, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie.

La aceeaşi dată, în jurul orei 23.00, poliţiştii au fost sesizaţi din nou, de către femeia, de 31 de ani, despre faptul că, concubinul acesteia a încălcat ordinul de protecţie provizoriu emis poliţişti, acesta adresând totodată ameninţări cu acte de violenţă.

În urma activităţilor specifice, la data de 24 iunie a.c., aceştia au dispus faţă de bărbat, măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi încălcarea ordinului de protecţie provizoriu de către persoana împotriva căreia a fost emis.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva