Opulența si neglijenta primariei Tirgu Mures pe banii nostri…

Fiul unui miliardar român pierde controlul asupra bolidului intr-o curbă și accidentează un spectator aflat după gardul de protecție, în urma traumelor spectatorul ajunge la spital.

Sportul Auto este unul dintre cele mai costisitoare sporturi. Nefinananțat din fonduri publice.

Un pantof de pilot cel mai ieftin costă 1300 de lei – 300 de euro , ajungând și până la 2000 de euro( 100 de milioane vechi)

Costumele ignifugate rezistente la foc la fel sunt foarte scumpe, Hans-ul casca, mănușile și evident mașina de curse de zeci sau sute de mii de euro arată nivelul de cheltuieli ale unui pasionat de cursele cu masini , ce le face pentru a participa la un concurs.

Adăugăm taxa de participare , asigurarea, mecanicii și ajungem la niste sume pe care nu oricine și le permite.

Asigur medical de mai mult de 20 de ani curse cu mașini, inclusiv la Hungaroring-ul din Ungaria. Chiar și o etapă de Paris-Dakar.

În toate tarile unde asigurăm medical , pregătirile echipajelor , aparaturii, materialelor sanitare inseamna costuri suplimentare, majore. Evident plătite întotdeauna de organizatorul care încheie contract cu noi. Niciodată nu am asigurat gratuit un astfel de eveniment.

În România iată cum stau lucrurile.

Avem pantofi de pilot de 500 de euro dar vrem elicopter medical gratis.

Ambulanța de Terapie Intensivă gratis.

Cei mai buni medici Gratis

Cele mai bune materiale sanitare și aparatură GRATIS.

Dacă organizatorul nu ajunge la înțelegere gratuită cu furnizorul privat sau pentru costuri foarte mici, intra imediat in ecuatie personajul cu relații care ” știe ” pe Primar sau Președintele CJ și rezolvă asistență medicală publică gratuită, sau la costuri foarte mici pentru eveniment .

Contractele încheiat nu acoperă nici 10% din cheltuieli, evident nimeni nu face voluntariat pentru cineva care se încalță cu pantofi de 500 de euro, sporul , salariul este solicitat conform legilor.

Astfel se ajunge ca acest sport in Romania sa fie finanțat din fondul Ministerului Sănătății.

Si in Monte Carlo se desfășoară Raliuri, aceste evenimente aducând bani foarte mulți la bugetul orașului, dar se plătesc și serviciile medicale, organizatorice la sume foarte mari.

De ce!? De ce sa plătim noi toți pentru fiul unui miliardar ca el să se joace cu bolidul in centrul orașului? DE CE?!!!!!

Sursa: Horațiu Varga – Ambulanța Samaritanus / facebook / Foto: colaj