Apa si namol de calitate pentru tratarea afectiunilor…

Comuna Ideciu de Jos este atestată documentar din anul 1319 și are în componență satele Ideciu de Jos, Ideciu de Sus și Deleni.

STAŢIUNEA BALNEOCLIMATERICĂ IDECIU DE JOS

Program Luni – Duminică 8:30 – 21:00
Tarife pe zi Adulţi 8 lei
Copii 4 lei
Copii sub 5 ani GRATUIT
Taxa sezlong 5 lei
Taxa sezlong mare 10 lei

Altitudine: 550m;
Aşezare: zona superioară a râului Mureş între Munţii Gurghiului si râul Mureş;
Aer: microclimâ;
Compoziţia apei: clorură de sodiu(200-300 gr./litru), Calciu, Magneziu, Fluor, Iod, Brom, Sulf, Fier;
Nămol: nămol sapropelic cu substanţe radioactive, conţine fuliculină şi progesteron;

Indicaţii terapeutice

Sistemul nervos: nevroză astenică;
Aparatul respirator: bronşită cronică, astmul bronşic;
Ginecologie:anexită, metroanexită, vulgovaginită, leucoree, sub formă de băi sau irigaţie vaginală, tampon vaginal;
Reumatism: poliartrită reumatoidă, reumatisme inflamatoare cronice seronegative(boala lui Bechrew), boala degenerativă articulară(atrozele);
Reumatismul abarticular: bursitele, miosite, mialgii, periartrită scapuloumerală, algodistrofiile;

“Este vorba despre un proiect mai amplu, care a fost început în anul 2015, prin care se prevede reabilitarea totală a ștrandului. Proiectul l-am început în anul 2015, dar în regie proprie, nu pentru accesare de fonduri nerambursabile. Tocmai de aceea ne-am propus ca în fiecare an să modernizăm o anumită parte a ștrandului. În anul 2018, am reușit să realizăm un nou bazin, în 2017 un nou grup sanitar. Cei care ne-au trecut pragul au avut prilejul să vadă, de la an la an, îmbunătățirile.

Anul acesta ne-am propus să facem alte îmbunătățiri pentru condiții mai bune, pentru ca oamenii să se simtă cât mai confortabil atunci când ne trec pragul. Desigur, cea mai bună calitate a ștrandului o reprezintă apa și nămolul mineral. Lumea vine la ștrandul cu apă sărată pentru a-și trata afecțiunile. Aici avem apă și nămol de calitate. Sunt foarte mulți oameni care au venit la noi pentru un tratament, nu pentru o singură zi de îmbăiere, prin tratament înțelegând între 10-12 zile, apoi pleacă acasă mulțumiți. Pentru noi, acesta este cel mai important lucru,” a declarat pentru Cuvantul Liber, primarul comunei Lucian-Laurean Feier.

MS /  Foto: ideciudejos.ro