Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat, din judeţul Mureş, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, de către autorităţile din Ungaria, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

La data de 03 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat o acţiune, în urma căreia au identificat şi reţinut un bărbat, de 63 de ani, din comuna Crăciuneşti, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de furt.

Persoana în cauză era dată în urmărire internaţională de autorităţile judiciare maghiare din data de 25 aprilie 2019, pentru că la data de 06 aprilie a.c., în timp ce se afla pe teritoriul Ungariei, ar fi sustras economiile în valoare de peste 6.500 de euro, din locuinţa unei persoane de 84 de ani.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu-Mureş a luat măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore, urmând fi prezentat instanţei de judecată pentru validarea mandatului european de arestare.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Pentru depistarea lui, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva