Câștigător al unui premiu Oscar și deținător a numeroase alte trofee obținute în festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul și producătorul Nicolas Cage  a fost invitatul special al celei de-a 18-a ediție TIFF.

Sâmbătă, 1 iunie, Nicolas Cage a fost prezent în Piața Unirii Open Air, pentru a primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale și a participat la proiecția de gală a filmului “Față în Față” în care interpretează rolul principal.

Lansat în 1997, filmul a fost primit cu entuziasm de către critica internațională pentru interpretarea strălucită a celor două vedete din rolul principal, Nicolas Cage în rol de terorist, și John Travolta interpretând un agent FBI. Încasările record obținute în întreaga lume au fost urmate de o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun mixaj sonor.

Fondat în 2002, în Cluj-Napoca, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

Important de precizat că partenerul tehnologic al festivalului este o cunoscuta firma din Tirgu Mures, Reea SRL.

MS / TIFF.18