Bugetul județului Mureș a fost rectificat printr-o hotărâre adoptată în ședința ordinară ce a avut loc ieri, 30 mai 2019, în sensul includerii sumelor alocate de Ministerul Sănătății pentru finanțarea achiziției de aparatură medicală și echipamente de comunicații în urgență în sănătate alocate Spitalului Clinic Județean Mureș.

Astfel, suma de 2.342.000 lei va fi utilizată pentru achiziția de sterilizator cu abur, mașină de spălat și dezinfectat instrumentar chirurgical, sterilizator cu abur de capacitate mică și platformă electrochirurgicală.

Consilierii județeni și-au exprimat astăzi acordul pentru realizarea investiției „Lucrări de construcții, reabilitare energetică și lucrări conexe la Secția de Oncologie – faza DALI”, proiect ce presupune adaptarea clădirii în care își desfășoară activitatea Secția de Oncologie, la normele și normativele în vigoare și de asemenea, de îmbunătățirea condițiilor și a calității serviciilor medicale.

Astfel, se va realiza îmbunătățirea izolației termice precum și dotarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, se impune realizarea în structura spitalului a compartimentului de spitalizare de zi, cu 14 paturi, precum și realizarea unui număr de 44 paturi de spitalizare suplimentare. Tot în cadrul acestei investiții se vor realiza lucrări la sistemele de distribuire a agentului termic, a sistemelor de ventilare, climatizare și iluminat.

CJ Mures / Foto: captura