Rezultatele Exit-Pollului la Referendumul pe Justiție arată că Președintele Klaus Iohannis a câștigat. Referendumul a fost validat în urma votului românilor, la 26 mai.

Conform Președintelui Iohannis, 40% dintre români au votat pentru referendum, care a fost astfel, validat.

”Bună seara, dragi români, sunteţi fantastici, vă felicit! Participarea este senzaţională. Avem în jur de 50% prezenţă la europarlamentare, şi în jur de 40% la referendum. Dragi români, vă mulţumesc, aţi dat un vot clar, ferm, care nu poate fi ignorat de niciun politician în România. Referendumul a trecut cu brio. Aşadar, dragi români, aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie independentă, pentru o bună guvernare pentru români şi pentru România. Vă mulţumesc pentru această participare la referendumul pe care l-am convocat”, a declarat Klaus Iohannis.

Referendumul pe Justiție a avut două întrebări.

Întrebare 1: „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

Întrebare 2: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”