La nici 40 de kilometri de Sibiu, în Păltiniş, unde preşedintele Klaus Iohannis preferă să schieze, au votat oameni din toate judeţele ţării, astfel că prezenţa a depăşit 330%.

Pe drumul până la Păltiniş, în duminica în care România votează pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe justiţie, e aproape pustiu. E după-amiază, oamenii au fost la biserică, unii şi la vot şi s-au „ascuns” de căldură, astfel că pe uliţele din Răşinari e linişte.

Cum ieşi din satul lui Emil Cioran, încep să sfârâie grătarele. Zeci de oameni, plecaţi din Sibiu, au ieşit la picnic, la iarbă verde.

Păltiniş. După un drum de aproape 40 de minute am ajuns în staţiunea aflată la cea mai mare altitudine din România. Locul preferat pentru schi al preşedintelui Klaus Iohannis.

Drumul de întoarcere în Sibiu pare mai uşor. Dar peisajul pare şi mai frumos. De-a ungul drumului, oamenii se opresc şi fac poze.

„Am venit din Mureş. Am luat telemea bună din Răşinari, am venit la Păltiniş şi am vrut să votăm. Am nimerit când au venit autocare cu turişti şi am plecat. Ne-am oprit aici să mâncăm şi să ne uităm în zare. Peisajul acesta îţi taie respiraţia. De votat, o să votăm noi. Suntem în călătorie prin ţară, ne gândim că ajungem la Şugag şi votăm acolo”, a spus unul dintre turişti.

La secţia de votare 105 din Păltiniş, judeţul Sibiu, la ora 16.30, prezenţa la urne era de peste 337 la sută. Din totalul de 27 de votanţi pe liste permanente, au votat doi, iar pe listele suplimentare au votat 89 de persoane.

Sursa: mediafax.ro