Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter revine pe creștere în România. Suspendarea temporară a licenței pentru divizia românească a lovit grupul Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter revine pe creștere în România. Suspendarea temporară a licenței pentru divizia românească a lovit grupul.

Afacerile grupului farmaceutic ungar Gedeon Richter în România au revenit pe creștere în primul trimestru, avansând cu 9,8%, la 70,4 milioane de euro, după declinul înregistrat anul trecut din cauza suspendării temporare a licenței pentru divizia românească de distribuție a grupului. Ridicarea temporară a licenței a influențat negativ, în 2018, atât rezultatele pe piața locală, cât și cele la nivelul grupului.

La nivel de grup, afacerile Gedeon Richter au crescut cu 4,6% în primele 3 luni, la 383 de milioane de euro. Activitățile de distribuție și retail din România, care reprezintă peste 80% din veniturile grupului pe acest segment, au avut o creștere anuală de 10% în primul trimestru, la 66,3 milioane euro. În monedă locală, veniturile pe aceste segmente au urcat cu 11,1%, la 312 milioane de lei.

Gedeon Richter are, în România, operațiuni de distribuție și retail, prin Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia. Totodată, Gedeon Richter derulează în România și activități de producție, prin fabrica de medicamente Gedeon Richter România din Târgu-Mureș.

Sursa: profit.ro