În doar două săptămâni…

Dorința Papei Francisc de a ține o slujbă într-o mănăstire franciscană de la Șumuleu Ciuc, unde nu exista decât o linie de joasă tensiune, a determinat Electrica să construiască în numai două săptămâni o linie subterană de medie tensiune, care în mod normal ar fi fost realizată în 2-4 luni.

“Papa o să vină în România și va avea mai multe locații unde se va manifesta. Va fi la București, la Iași, dar pentru Electrica va ajunge teoretic în trei locații – În Harghita, la Șumuleu, Ciuc, la Blaj, și vrea să viziteze neapărat un sat de romi. Acesta este programul agreat. La Blaj avem instalațiile realizate”, a afirmat CEO-ul Electrica, Corina Popescu.

Aceasta a precizat că marea provocare a companiei au fost lucrările de la Șumuleu Ciuc.

Aceasta a precizat că marea provocare a companiei au fost lucrările de la Șumuleu Ciuc.

“Slujba o să se țină undeva pe vârful muntelui, unde nu exista decât o instalație de mică tensiune, care nu putea să asigure pentru tot evenimentul. Așa că ne-am mobilizat… Este o mănăstire franciscană și lângă va avea loc acest eveniment. Am construit o linie de medie tensiune și am montat un post de transformare. Cred că în două săptămâni. Practic, se construia în 2- 3, 4 luni. S-a lucrat zi și noapte, indiferent dacă a plouat sau nu. Aproape 500 de metri sunt săpați în stâncă. Rețeaua va rămâne acolo. Vor exista probabil dezvoltări ulterioare în zonă. Pentru noi, orice dezvoltare și orice consum nou reprezintă o oportunitate. Asta ne intereseză pe noi, care distribuim și vindem energie”, a afirmat CEO-ul Electrica.

Sursa: profit.ro