Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe Facebook un răspuns către un tânăr şofer care a fost surprins claxonând o tânără, pe stradă.

Şoferul a fost amendat, însă băiatul a insistat că nu a greşit cu nimic şi i-a întrebat pe poliţişti de ce a fost amendat pentru că îi place o fată.

“Eram la semafor si am claxonat o fata care traversa. Las si eu intrebarile astea aici, poate ma lamuriti voi. De ce am primit amenda aceasta penibila? Ce lege incalc eu ca imi place o fata? Cum va dati seama cine claxoneaza ca erau mai multe mașini? Stiu ca nu o sa raspundeti ca nu aveti ce si oricum nu intelegeti. Lasati ba oamenii sa-si faca treaba”, le-a transmis tânărul poliştilor.

Răspunsul nu a întârziat să apară şi este unul surprinzător.

“Ați fost amendat pentru că ați claxonat, nefiind într-o situație de evitare a unui pericol imediat. Mai e penibilă amenda? Că vă place o fată, nu încălcați nicio lege și este numai problema dumneavoastră. Pe noi nu ne interesează, pe ea nici atât… și dacă nu interesează pe nimeni, de ce claxonați? Doar ca să vedem cum arată un bărbat refuzat?

Când cineva claxonează din același motiv ca al dumneavoastră, ne dăm seama după mai multe indicii. Unul ar fi jantele strâmbe. Pe viitor, vă sfătuim să fiți atent la gropi… chiar și atunci când mergeți pe jos! Vă reamintim că mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 de metri față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației. Vă recomandăm să folosiți claxonul doar pentru evitarea unui pericol imediat.

Nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă)”, a fost răspunsul poliţiştilor.

Aşadar, multă atenţie data viitoare când claxonaţi pe cineva pe stradă, s-ar putea să primiţi amendă. 😉