Peste 3.000 de pompieri au intervenit, joi şi vineri, în sprijinul autorităţilor şi al populaţiei din 22 de localităţi din ţară pentru evacuarea apei din subsoluri şi gospodării, în urma ploilor abundente, scurgerilor de pe versanţi şi viiturilor rapide.

Potrivit unui comunicat al IGSU transmis astazi, peste 3.200 de pompieri militari au intervenit, de joi dimineaţa până vineri dimineaţa, în zonele aflate sub incidenţa atenţionărilor hidrometeorologice.

“Ploile abundente, scurgerile de pe versanţi şi viiturile rapide au produs efecte în judeţele Bistriţa Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Teleorman, fiind afectate 22 de localităţi. Misiunile derulate au vizat evacuarea apei din 73 de subsoluri şi beciuri, 30 de gospodării, 17 case şi 4 obiective sociale. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca aceste incidente să nu genereze victime în rândul cetăţenilor”, se precizează în comunicat.

Din cauza existenţei riscului de revărsare a râului Luţ, pentru protecţia populaţiei şi a locuinţelor din localitatea Voivodeni, Mureş, salvatorii şi autorităţile locale au acţionat pentru ridicarea unui dig de protecţie din saci de nisip.